ERUSAM ERUSAM

Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (ERUSAM) tarafından Sabancı Kültür Sitesi’nde “Osmanlı’dan Günümüze Filistin” konulu panel düzenlendi.

Yönlendiriciliğini Erciyes Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cevdet Kırpık’ın yaptığı panele, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Aydın akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Aydın, paneli düzenleyen Stratejik Araştırmalar Merkezi yetkililerine Filistin meselesini gündemde tutmaları nedeniyle teşekkür ederek, “Filistin uzun yıllardan beri İslam ülkelerinin vicdanında, yüreğinde kanayan bir yara. İsrail ürünlerine yapılan boykot, görüldüğü üzere bir dereceye kadar sorun çözüyor. Türkiye’nin son dönemde adım adım erişmekte olduğu başarılar bizi bu konuda umutlandırıyor. Umarım artık alıntı yapmaktan ve boykot etmekten öte daha güçlü bir şekilde bu meseleyle mücadele etme gücünü kendimizde buluruz” şeklinde konuştu.

ERUSAM Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Can Deveci, Türkiye’de bu alandaki çalışmaların yeni yeni yapılmaya başladığını belirterek, amaçlarının öğrencilerin bu tür konulara ilgisinin artırılması ve önümüzdeki yıllarda alanında uzman, kaliteli akademisyenlerin yetiştirilmesi olduğunun altını çizdi, “Eğer batı sistemine, uluslararası sisteme bir gedik açmak istiyorsak, bunun yolu buradan geçiyor. Milli, yerli, güzel düşünen, arşivleri sonuna kadar araştıran, bunu da günümüzle analiz eden kişilere ihtiyacımız var” dedi.

Konuşmaların ardından panelistler sunumlarını gerçekleştirdi.

Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Avcı, “Osmanlı Kudüs’ünde Modernite ve Mekân” konusunu ele aldı.

Kastamonu Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alaattin Dolu, “İsrail’in Mülksüzleştirme Politikaları ve Kudüs Vakıfları” hakkında bilgi verdi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Hüseyin Mercan, “Aksa Direnişinin Küresel ve Bölgesel Etkisi”ni anlattı.

Program sonunda panelistlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

Tarih: 06.03.2024

 ERUSAM tarafından ERÜ Araştırma Dekanlığı Gevher Nesibe toplantı salonunda Prof. Dr. Yasemin AVCI'nın sunumuyla TÜBİTAK proje ve burslarına dair bilgilendirme to>>>Devamı
Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yasemin AVCI ve proje ekibinden doktora öğrencileri Mihriban Uçar ile Yunu>>>Devamı