ERUSAM ERUSAM

ERUSAM organizatörlüğünde Erciyes Üniversitesi ve Azerbaycan Diller Üniversitesi işbirliğiyle 6 Kasım 2023 Pazartesi Sabancı Kültür Sitesi'nde "Haydar Aliyev'in Bir Millet İki Devlet Vizyonu ve Kafkasya'da Yeni İş Birliklerine Doğru” konulu sempozyum düzenlendi. 

Sempozyum etkinliği çerçevesinde ilk olarak üniversitemiz tarafından Azerbaycan Karabağ Zaferi’nin yıl dönümü dolaysıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Azerbaycan Kardeşlik Parkı Hocalı Anıtı’nda düzenlenen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov ve Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Üniversitemiz ve Azerbaycan Devlet Diller Üniversitesi Öğretim Üyeleri katıldı.

Törende Hocalı Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Saygı duruşunda bulunuldu. [VİDEO]

 

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen sempozyuma; önceki dönem Milli Savunma Bakanı, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve Bayar Özsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oktay Özkan, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. İbrahim Narin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, yaptı.

ERUSAM Müdürü Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tekin Aycan Taşçı, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma geçildi. Sempozyumda önceki dönem Milli Savunma Bakanı, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, İkinci Karabağ Savaşı’nda yaşananları ve kazanılan zafer hakkında bilgiler verdi.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov da sempozyumdaki konuşmasında “Bir Millet İki Devlet: Türkiye Azerbaycan İlişkileri ve Haydar Aliyev’in Vizyonu” konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Plaket takdiminin ardından sempozyum “Türkiye-Azerbaycan İlişkileri” ve “Karabağ Meselesi” konusundaki oturumlarda akademisyenlerin sunumları ile devam etti. [VİDEO]

* Azerbaycan Diller Üniversitesi haberi için tıklayınız: Çelenk Sunma Merasimi [LİNK] ; Sempozyum [LİNK]

 

Tarih: 29.07.2024

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnur, ERUSAM ziyaretinde bulunmuştur.  >>>Devamı
 Üniversitemiz Stratejik Araştırmalar ve Uygulamalar Merkezi (ERUSAM) tarafından düzenlenen &ldquo>>>Devamı