ERUSAM ERUSAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesi ve sonrasında yapacağı açıklama dünyanın dört bir yanında merakla beklendi. Mutabakata ilişkin detaylar dünya basınında geniş yer buldu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşme 6 saat 20 dakika sürdü. Görüşmesinin ardından dünyanın gözü yapılacak ortak basın toplantısındaydı.
 
Uluslararası haber ajansları tarihi açıklamayı son dakika olarak paylaştı  
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in açıklamalarını Amerikan televizyonu CNN ve Rusya televizyonu Russia Today canlı verdi.
 
İngiliz, Amerikan ve Fransız haber ajansları Reuters, Associated Press ve Agence France Press de toplantıyı son dakika olarak paylaştı.
 
"Türk-Rus muhtırası Suriye krizinin çözümünde kilit bir adım"
 
Konuya geniş yer ayıran Rus medyası, Türk-Rus muhtırasının Suriye krizinin çözümünde kilit bir adım olduğu görüşünde birleşti.
 
Rusyanın önde gelen gazetelerinden İzvestiya, "Putin, ayrılıkçı hareketlerden rahatsız" başlığıyla Ankara'nın terör hassasiyetlerinin Moskova tarafından anlaşıldığı yorumuna eşliğinde verdi.
 
Rus basınında ortak vurgu, iki liderin Suriye konusunda işler zora girdiğinde ilişkileri diplomasi ile hayatta tuttukları yönünde oldu.
 
"ABD diplomasisi için bozgun"
 
Mutabakat ABD medyasında da geniş yer buldu. Anlaşmanın Putin ve Erdoğan için zafer olduğu yorumları yapıldı.
 
ABD'nin bölgede hantal bir güç haline geldiği ve hareket alanının da sınırlı olduğuna dikkat çekildi.
 
Önceleri Suriye'de, Rusya ile ABD arasında pazarlık yapan Türkiye'nin ortağının bundan böyle Rusya olacağı değerlendirmeleri öne çıktı.
 
Rusya'nın, NATO müttefiki Türkiye'yi yanına çekerek bölgedeki nüfuzunu artırdığı kaydedildi. Eski Büyükelçilerden Matt Bryza, mutabakatı "ABD diplomasisi için bozgun" dedi. 
 
Arap televizyonu Al Jazeera tarihi mutabakatı, hem İngilizce hem de Arapça kanallarından eş zamanlı olarak ekranlarına taşıdı.
 
TRT Haber
https://www.trthaber.com/haber/dunya/turkiye-rusya-anlasmasi-dunya-basininda-genis-yer-buldu-437123.html

 

Tarih: 23.10.2019

Rusya'da yeni tip koronavirüs vakası sayısı 1 milyon 447 bin 335'e, ölenlerin sayısı 24 bin 952'ye çıktı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin kendi eylemlerini kısıtlayan anlaşmaları uygulamak istemediğini söyledi.
Rusya'daki Vektör Araştırma Merkezi tarafından tescil edilen yeni aşının adı "EpiVakKorona" olarak belirlendi.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Libya'daki tarafların katılımıyla İsviçre'nin Cenevre kentindeki toplantı için hazırlık yapıldığını s>>>Devamı