ERUSAM ERUSAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile müşterek anlayış temelinde milli güvenliğimize kasteden terör odaklarını Suriye'den söküp atmakta kararlıyız" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin ortak açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Suriye'nin kuzeyinde ülkemizin güvenliği ile Suriye'nin toprak bütünlüğüne tehdit oluşturacak bir yapıya göz yummayacağımızı ifade ettik" diyen Erdoğan, "Rusya ile müşterek anlayış temelinde milli güvenliğimize kasteden terör odaklarını Suriye'den söküp atmakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bölgenin huzur ve istikrarı açısından DEAŞ nasıl büyük bir tehdit idiyse YPG, PKK da aynı mahiyette bir tehdittir. DEAŞ'ın tasfiyesiyle beraber benzeri örgütlerin, bu tehdidin de bertaraf edilmesi şart" şeklinde konuştu.

"İdlib'de geri dönmemiz mümkün değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'de şu an itibarıyla atmamız gereken adımları attık, atmaya da devam edeceğiz. Çünkü geri dönmemiz mümkün değil. ABD ile 90 gün olarak ilan edilen Münbiç yol haritasında 9 ay oldu. Suriye'nin toprak bütünlüğü önem arz etmektedir. Bir an önce neticeye varalım halk kendi topraklarına dönebilsin istiyoruz" dedi.

 


 

Rusya'dan S-400 alımı

Rusya'dan S-400 alımı ile ilgili de Erdoğan, "Bir şeyin akdini, sözleşmesini yapmışsak,bu iş bitmiştir. Bu bizim egemenlik hakkımızdır,bu bizim tasarrufumuzdur" ifadelerini kullandı.

 


 trthaber

Putin'in konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konuşmasında, "Türkiye ile askeri ve teknik alanlarda iş birliği artmaktadır. Suriye ile ilgili iş birliğimiz önemli, devam edecek. İdlib'in istikrarı için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

"Profesyonel sürücüler için vizeler yakında kaldırılacak" diyen Putin, "Türkiye'den hizmet pasaportlu olanlar vizesiz gelebilecek" şeklinde konuştu.

 


 

Putin, "Rusya, doğal gazla ilgili hem fiyat hem de hacim bakımından Türkiye için yükümlülüklerini daima yerine getiriyor" ifadesini kullandı.

"Bütün terör unsurları temizlemelidir" şeklinde konuşan Putin, "İdlib’te Soçi mutabakatı çerçevesinde bir ilerleme kesinlikle söz konusu" dedi.

 

Tarih: 08.04.2019

Rusya'da yeni tip koronavirüs vakası sayısı 1 milyon 447 bin 335'e, ölenlerin sayısı 24 bin 952'ye çıktı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin kendi eylemlerini kısıtlayan anlaşmaları uygulamak istemediğini söyledi.
Rusya'daki Vektör Araştırma Merkezi tarafından tescil edilen yeni aşının adı "EpiVakKorona" olarak belirlendi.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Libya'daki tarafların katılımıyla İsviçre'nin Cenevre kentindeki toplantı için hazırlık yapıldığını s>>>Devamı