ERUSAM ERUSAM

Suriye'de güvenli bölge
 
Sayın Obama döneminde Obama'ya benim teklifimdir. ABD ile beraber kuzeyde böyle bir bölge oluşturalım bizdeki mültecileri buralara yerleştirelim, mali destek noktasında da bir destek vermesi lazım demiştik. Obama güzel bir fikir dedi. Ne yazıkki bu konuda bir adım atılmadı. Türkiye'nin dışında birisine buranın kontrolünün verilmesine biz evet diyemeyiz. Çünkü her an buradan bize saldırı olur. ABD biz 400 asker bırakacağız diyor. Siz burayı güvenli bir bölge olarak düşünüyorsanız biz kendi askerimizle burayı güvenli hale getiririz. Suriye'nin tüm tarım arazilerinin yüzde 60'ı PKK/YPG'nin kontrolünde. Deyrizor'daki petrol yatakları DEAŞ'ın kontrolündeydi. PKK/YPG şimdi kısmen alıyor, onu işleyip 650-700 dolara bunu satıyorlar. Bütün bunlara karşı gelişmeleri güvenli kurmamız lazım ki güvenliğimizi sağlayalım. 
 
ABD'nin Suriye'den çekilmesi
 
Trump kararlı bir duruş sergiledi ama derin ABD bunu engelliyor. Jeffrey'in bu ara bazı yine görüşmeleri oldu. Silahların seri numaraları vs bizdedir açıklamalarını pek sağlıklı bulmuyorum. Bu silahlar kime teslim edilecek. Biz bunları Irak'ta yaşadık, böyle bir şey olmadı. Oradaki silahlar terör örgütlerine gitti. Biz burada bu yaşanmasın istiyoruz. Böyle bir şey yapacaksanız bunları bize verin biz de buranın güvenliğini sağlayalım. ABD'nin Suriye'den çekilmesini adım adım takip ediyoruz. Bizim baştan beri söylediğimiz konu Suriye'nin toprak bütünlüğü. Buna herkesin uymasının gereğini sürekli ifade ettik. Soçi'deki sonuç bildirgesinde de bunları söyledik. 
 
"(S-400'ler) F-35'lerin radarlarında sıkıntı olur diyorlar, biz incelemesini yaptık böyle bir şey yok."
 
S-400 konusunda biz işi bitirdik. Bitmiş bir konu hakkında konuşmamıza gerek yok. Bütün bunlar Rusya ile konuşuldu imzalar atıldı. Bizim geri dönüşümüz asla olamaz, bize böyle bir ahlaksızlık yakışmaz. Kimse bizden tükürdüğümüzü yalamamızı beklemesin. Biz Patroit'leri Obama döneminde istemiştik. Bu dönemde de bunları konuştuk hala bir şey çıkmadı. Verebiliyorsanız sizden de alalım dedik ama biz de proje içinde yer alacağız şartını sunuyoruz. Anahtarın başkasının elinde olmasını kabul etmiyoruz. Belki Rusya ile S-500'e gireceğiz. F-35'lerin radarlarında sıkıntı olur diyorlar. Biz incelemesini yaptık böyle bir şey yok. Ben her şeyi senden alacağım diye bir kaide olamaz. Sen aldığın her şeyi bize soruyor musun? Bizim de bir bağımsızlığımız var. Biz her alanda adımlarımızı atıyoruz ve Rusya ile bu konuda adımlarımızı attık çok uygun şartlar altında da S-400 anlaşmasını yaptık, gönderimini de Temmuz'a kadar çektiler, inşallah ilk partiyi teslim alacağız. 
 
"Güven sürmeli"
 
(ABD'nin Türkiye'yi gelişmekte olan ülke listesinden çıkarması) Sağlıklı ve samimi bulmuyorum. Kimse Türkiye'yi terbiye etmeye kalkmasın, bağışıklığımız var. Trump'ın şahsına yönelik teveccüh dolu sözleri gibi benim de ona karşı sözlerim var. THY filomuzun yarısı neredeyse Boing'dir. Filo genişliyor. 100'e aşkın 4 sene içinde filo alacağız. Güven sürmeli.
 
 

Tarih: 06.03.2019

Rusya'da yeni tip koronavirüs vakası sayısı 1 milyon 447 bin 335'e, ölenlerin sayısı 24 bin 952'ye çıktı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin kendi eylemlerini kısıtlayan anlaşmaları uygulamak istemediğini söyledi.
Rusya'daki Vektör Araştırma Merkezi tarafından tescil edilen yeni aşının adı "EpiVakKorona" olarak belirlendi.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Libya'daki tarafların katılımıyla İsviçre'nin Cenevre kentindeki toplantı için hazırlık yapıldığını s>>>Devamı